A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Житомирщині відкрили новий дитсадок «Сонечко»

Опубліковано 29 листопада 2021 року о 12:55


26 листопада 2021 року відбулося урочисте відкриття закладу дошкільної освіти «Сонечко» в селі Слободищі Житомирської області, побудованого в межах програми Президента України «Велике будівництво».

Майже 30 років тому сталася перша спроба створення дитсадка, але згодом будівництво було припинено. У 2021 році сучасний заклад відкрив двері для дошкільнят села. На будівництво, яке тривало менше року, витрачено понад 9 мільйонів гривень. Нова будівля вмістить 56 дітей, а для персоналу передбачено 12 робочих місць.

«У малечі села Слободище та прилеглих сіл багато років була заповітна мрія, щоб нарешті відкрив двері дитячий садок. Перший камінь будівництва було закладено ще в 1992 році, але через різні причини будівництво зупинилося аж до 2010 року, після чого місцева влада намагалася відремонтувати садок, однак далі стін будівництво не пішло. Зараз колишню недобудову не впізнати: менше ніж за рік нам вдалося завершити ще один довгобуд. Тепер це ще один сучасний садочок, яким можна пишатися», зазначив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Нагадаємо, в межах програми «Велике будівництво» відкрили новий дитсадок на Київщині. Дитсадок став першим у селі Віта-Поштова та одним із найсучасніших у Фастівському районі.