A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Заступниця міністра Євгенія Смірнова відвідала заклади дошкільної освіти у Вінницькій області

Опубліковано 22 квітня 2024 року о 19:00


19 квітня 2024 року заступниця міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова здійснила робочу поїздку до Вінницької області. Мета візиту — ознайомитися із станом забезпечення якісної дошкільної освіти в регіоні в умовах воєнного стану.

Розпочалася поїздка з наради у Вінницькій академії безперервної освіти за участю Департаменту гуманітарної політики Вінницької ОВА, Департаменту освіти Вінницької міської ради, працівників департаментів, керівників і методистів вінницьких садочків.

Далі Євгенія відвідала два новозбудовані сучасні садочки у Вінниці — комунальні заклади «ДНЗ № 15» та «ДНЗ № 47». Вона оглянула приміщення з навчальними групами — зокрема інклюзивними — ігрові майданчики, укриття та ознайомилася з пріоритетними напрямами роботи закладів. Садочки також представили численні нагороди в конкурсах і грантових програмах, участь у благодійних акціях на підтримку ЗСУ.

Наступним пунктом візиту стало село Сосонка Стрижавської громади, де Євгенія інспектувала комунальний заклад «ЗДО «Десняночка». Цей садочок нещодавно був добудований та обладнаний за підтримки міжнародних організацій. У ньому також влаштовано інклюзивне навчання (2 групи, 3 дитини з ООП), введено посаду асистента вихователя та створено команду психологопедагогічного супроводу.

«Особисто моє натхнення — це діти і педагоги, котрі люблять і професійно виконують свою справу. Наші діти відкриті світу навколо себе; вони дивуються маленьким знахідкам і новим навичкам. І ми маємо докласти всіх зусиль, щоб подарувати їм класну дошкільну освіту і щасливе дитинство. Тож працюємо далі», — додала Євгенія.

Під час поїздки заступниця міністра освіти і науки Євгенія Смірнова також наголосила на важливості безперервного доступу до якісної дошкільної освіти — навіть в умовах війни. Створення сучасних, комфортних і захищених закладів дошкілля є одним із пріоритетів МОН.