A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У дитсадках України провели понад 7 тисяч занять із гуманного ставлення до тварин

Опубліковано 10 квітня 2024 року о 18:30


За результатами ІІІ Міжнародного заняття доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин», яке відбулося 26 лютого — 1 березня 2024 року, Національним реєстром рекордів України зафіксовано новий Національний рекорд «Найбільша кількість занять доброти» — 1865 закладів дошкільної освіти та 7205 занять.

Заняття доброти пройшли у 885 населених пунктах України, зокрема в 227 містах, 134 селищах міського типу та 524 селах. Навіть садочки з прифронтових і тимчасово окупованих територій, які провели онлайн-заняття, стали учасниками цього заходу. До нього також долучились іноземні ЗДО з Болгарії, Естонії, Словенії, Латвії, Литви та Чорногорії.

Педагоги провели різноманітні заняття, на яких навчали дітей доглядати за тваринами, розповідали про відповідальність, а також причини, чому зʼявляються безпритульні тварини. Окрім традиційних форматів, вихователі використовували театралізацію, фотовиставки, ігри та відвідування зоомагазинів і притулків.

Діти вчилися відповідальному ставленню до тварин у бомбосховищах, метро, а також у НДСЛ «ОХМАТДИТ» МОЗ України (ОЦ ДУ «Школа супергероїв»). Цей захід засвідчив величезний успіх ідеї доброти серед дітей і педагогів, а також глобальне поширення таких цінностей.