A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Через освіту – до нового життя»: історія дівчини-програмістки з Горлівки

Опубліковано 28 січня 2022 року о 17:40


Триває інформаційна комунікаційна кампанія «Через освіту – до нового життя», спрямована на підтримку випускників ЗЗСО з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму. Молодь, якій вдалося вступити до університетів України, ділиться досвідом і розповідає про державну підтримку здобувачів освіти з ТОТ, квоти та спрощену систему подачі документів.

Героїнею 5 серії стала Надія з Горлівки, яка вчиться програмуванню в Донецькому національному технічному університеті, який наразі розташований у місті Покровськ. Дівчина порівнює себе з «тією самою розумницею з фільмів, яка знайде будь-яку інформацію та залізе в будь-який комп’ютер». Надія була зарахована на навчання за квотою-2, що дає право молоді з тимчасово окупованих територій вступати до закладів вищої освіти на основі вступних іспитів. Майбутня кіберзахисниця цінує перспективи навчання в Україні та мріє про міжнародну кар’єру, яку побудує завдяки отриманим у ДонНТУ знанням.

Дізнатися більше про умови вступу до українських ЗВО:

Інформаційну кампанію реалізує Центр стратегічних комунікацій StratCom Ukraine разом з освітніми центрами «Крим-Україна», «Донбас-Україна» та підрозділами Державної прикордонної служби України в Донецькій, Луганській, Харківській і Херсонській областях за координації Міністерства освіти і науки. 

Нагадаємо, Сергій Шкарлет долучився до відкриття Business Incubator на базі Харківського комп’ютерно-технологічного фахового коледжу НТУ «ХПІ».