A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Від руїн до сучасності: здобутки Маріупольського університету за 2 роки переміщення

Опубліковано 26 квітня 2024 року о 16:20


Маріупольський державний університет став символом незламності вищої освіти України після втрати освітніх корпусів під час облоги Маріуполя в березні 2022 року. Завдяки згуртованості колективу 18 квітня 2022-го освітній процес було відновлено, а університет за наказом МОН релокували до Києва.

За підтримки ЄС і Великої Британії МДУ вдалося модернізуватися в цифровому просторі: запроваджено електронний документообіг, адаптований сайт, створено медіастудію для відеолекцій. Аудиторії обладнані для змішаного навчання.

Відкриваються нові лабораторії з кібербезпеки, інклюзії, робототехніки, STEM. Облаштовано SMART-бібліотеку та укриття. Університет інтегрувався у міжнародні освітньо-наукові програми, відкрив представництва за кордоном для українців.

Маріупольський університет увійшов до Альянсу європейських університетів Transform4Europe, Європейської асоціації університетів, британського проєкту партнерств Twinning, а також підписав низку договорів про співпрацю з провідними університетами світу — все це можливості для викладачів і студентів МДУ брати участь у дослідницьких та освітніх стажуваннях.

Також МДУ впроваджує модель Civic University для громади — курси, консультації, заходи у власному просторі. МОН передало ЗВО територію під «Незламний кампус незламного університету» — унікальний випадок серед переміщених закладів, підтриманий Президентом України Володимиром Зеленським під час особистого візиту.