A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбувся єдиний державний кваліфікаційний іспит за спеціальністю 125 Кібербезпека

Опубліковано 26 квітня 2024 року о 12:55


25 квітня 2024 року відбувся єдиний державний кваліфікаційний іспит за спеціальністю 125 Кібербезпека на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти для здобувачів всіх форм здобуття освіти.

Іспит проходив у формі комп’ютерного онлайн-тестування українською мовою з незалежним проктором у кожній аудиторії, дистанційним адмініструванням та відеоспостереженням. Процедуру контролю забезпечували 140 прокторів.

В ЄДКІ взяли участь майже 2000 осіб із 43 закладів освіти. Здобувачі протягом 120 хвилин повинні були надати відповіді на 100 тестових завдань.

Під час проведення ЄДКІ кілька разів оголошувалась повітряна тривога, у зв’язку з чим тестування переривалось, а його учасники переходили в укриття.

Учасникам ЄДКІ було надано додатковий час для завершення тестування, тому деякі заклади освіти закінчили проведення іспиту значно пізніше.

30 квітня 2024 року відбудеться засідання фахової комісії ЄДКІ за відповідною спеціальністю, члени якої проведуть експертне оцінювання тесту та визначать пороговий бал.

До 05 травня цього року на офіційному вебсайті МОН буде оприлюднено інформацію про пороговий бал, а в заклади освіти будуть надіслані індивідуальні результати здобувачів.

Учасникам, які не з’явилися на або не склали ЄДКІ, нададуть можливість повторно пройти тестування 16 травня 2024 року.