A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет перебуває з робочим візитом у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна

Опубліковано 28 січня 2022 року о 15:45


Сьогодні, 28 січня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у межах робочого візиту відвідав Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, якому виповнюється 217 років з дня відкриття. Про що Міністр повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Каразінський університет – класичний заклад вищої освіти, який випереджає час. Чимало випускників університету стали видатними вченими та лауреатами Нобелівської премії, тут навчалися біолог Ілля Мечников, економіст Семен Кузнець і фізик Лев Ландау. Більш як 100 відомих діячів здобували освіту в цьому університеті, а почесними членами та докторами закладу є діячі науки та культури різних країн, зокрема, почесним доктором університету було обрано першого президента України Михайла Грушевського», – зазначив Сергій Шкарлет.

Окрім цього, Міністр взяв участь у засіданні Спілки ректорів закладів вищої освіти України, у межах якого учасники обговорили питання застосування формульного підходу фінансування закладів вищої освіти у 2022 році та вдосконалення державного фінансування наукових досліджень.

Під час засідання відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Громадською організацією «Спілка ректорів закладів вищої освіти України» та Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження.

На завершення було обговорено питання розвитку дуальної форми здобуття освіти та працевлаштування випускників.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет долучився до відкриття Business Incubator на базі Харківського комп’ютерно-технологічного фахового коледжу НТУ «ХПІ».