A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Веселі друзі» в дошкіллі: у квітні стартує шведська програма соціально-емоційного розвитку

Опубліковано 13 квітня 2023 року о 15:30


12 квітня 2023 року презентували шведську програму соціально-емоційного розвитку «Веселі друзі» для дітей від 3 до 9 років «Peppy Pals – Веселі Друзі», яку реалізуватиме фундація «The LEGO Foundation» спільно з МОН. 

Передбачається, що у квітні 300 закладів дошкільної освіти стануть учасниками проєкту «Сприяння освіті» в межах Меморандуму між МОН та The LEGO Foundation.

Програма «Веселі друзі» ґрунтується на наукових дослідженнях, емпіричних і теоретичних знаннях соціального та емоційного інтелекту. 

Зміст концепції базується на методах незалежної дослідницької організації CASEL – Асоціація співпраці задля соціально-емоційного розвитку (Collaborative Association for Social and Emotional Learning), а також на роботах відомої психологині у сфері емоційного інтелекту Боділ Веннберг.

Ресурсами програми соціально-емоційного розвитку «Веселі друзі» є:

Під час презентації програми активну участь взяли представники закладів дошкільної освіти, учасники проєкту «Сприяння освіті», обласних закладів післядипломної педагогічної та вищої освіти. 

Нагадаємо, у квітні відбуваються заходи у межах Всеукраїнської конференції «Готовність дитини старшого дошкільного віку до систематичного навчання в школі».