A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У квітні відбудуться заходи у межах Всеукраїнської конференції «Готовність дитини старшого дошкільного віку до систематичного навчання в школі»

Опубліковано 05 квітня 2023 року о 18:35


У квітні 2023 року буде проведено серію науково-практичних семінарів у межах Всеукраїнської науково-практичної онлайн-конференції «Готовність дитини старшого дошкільного віку до систематичного навчання в школі». Заходи організовує Міністерство освіти і науки спільно з лабораторією психології дошкільника Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України та ДУ «Український інститут розвитку освіти» у партнерстві з видавництвом «Ранок».

Семінари спрямовані на забезпечення соціального та психологічного добробуту дитини на етапі переходу від дошкільної до початкової освіти, прийняття науково виваженої позиції щодо систематичного шкільного навчання дитини в умовах сучасної школи.

У межах конференції відбудеться пленарне засідання та серія науково-практичних семінарів «Завтра в школу: навігатор для дорослих». Щочетверга, упродовж трьох тижнів квітня, педагогічна спільнота разом з батьками обговорюватиме актуальні питання щодо готовності дітей до навчання у школі.

До участі запрошують науковців, практиків, управлінців освітніх закладів, батьків дітей старшого дошкільного віку та початкової школи з усіх регіонів України.

Початок роботи о 15:00.

6 квітня 2023 року учасники розглянуть такі питання:

  • як визначити готовність дитини до шкільного навчання;

  • правова база рішення батьків про вступ дитини до школи;

  • наукове обгрунтування проблеми готовності дитини до шкільного навчання.

Посилання на ютуб-трансляцію.


13 квітня 2023 року психолог розповість, як визначити готовність дитини до школи, надасть діагностичний інструментарій та методику щодо здійснення обстеження та обгрунтування результатів.

Посилання на ютуб-трансляцію.


20 квітня 2023 року буде розглянуто питання щодо вступу дитини у школу та її адаптацію до шкільного життя.

Посилання на ютуб-трансляцію.


Подати заявку на участь у конференції можна за посиланням.

Нагадаємо, шкільні психологи та студенти психологічних факультетів пройшли тренінги для роботи з дітьми.