A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В Україні завершується розроблення системи для управління даними (EMIS) у сфері професійної освіти

Опубліковано 25 листопада 2022 року о 16:30


В Україні завершується розроблення системи для організації та управління даними (EMIS) у сфері професійної освіти. Вона дозволить менеджменту профтехів отримувати актуальні дані про заклади професійної освіти, аналізувати їхній бюджет, кількість учнів, навчання за професіями. Для поліпшення EMIS представники МОН відвідали партнерів в Естонії, які вже мають досвід впровадження такої системи. Поїздка відбулась 13-17 листопада 2022 року.

«Нині ми на фінальній стадії розроблення платформи управління даними (EMIS). Ми плануємо запуск тестової версії системи та вже вибираємо перші пілотні профтехи, які допоможуть нам перевірити її ефективність. Щиро вдячні нашим естонським парнерам за можливість перейняти найкращі практики розробки та запуску системи. Водночас розуміємо, що здобуті знання потрібно ще адаптувати до української сфери професійно-технічної освіти, адже вона має чимало особливостей», – прокоментувала генеральна директорка директорату професійної освіти Ірина Шумік.

Під час робочого візиту учасники дізнались, як розробляли та впроваджували естонську EMIS, як відбувалось навчання користувачів. Вони також обговорили подальші перспективи співпраці у сфері професійно-технічної освіти, зокрема розроблення короткострокових модульних програм навчання.

Представники делегації також безпосередньо відвідали заклад профтехосвіти, який є повністю діджиталізованим та зареєстрованим в системі EMIS – Талліннську школу сервісу. У закладі розповіли, як адмініструється вся інформація про студентів та педагогів онлайн, за допомогою яких інструментів проводиться онлайн-навчання, як оформлюються онлайн-дипломи та кваліфікаційні сертифікати.

Нагадаємо, що Україна вперше взяла участь в змаганнях міжнародного рівня «World Skills».