A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Для профтехосвітян відбулася шоста навчально-практична конференція конференція про інновації в сантехнічній освіті

Опубліковано 22 квітня 2024 року о 16:10


Проєкт «Публічно-приватне партнерство для поліпшення професійної освіти в Україні» (EdUP) провів шосту навчально-практичну конференцію «Інновації в сантехнічній освіті» для викладачів та майстрів виробничого навчання закладів профтехосвіти.

32 педагоги з усієї України змогли удосконалити майстерність під керівництвом експертів від провідних виробників галузі: «Сіка», «Екософт», «Арістон», «Фадо», «Леон Сервіс Плюс», ТЕСЕ, «К-флекс». Ці компанії надали обладнання та фахівців для проведення теоретичних і практичних занять.

Учасники конференції відпрацювали такі практичні навички: монтаж системи теплої підлоги та інсталяція радіаторів, штробування отворів, ізолювання трубопроводів, з’єднання мідних труб, монтаж баків нагріву. 

Не менш важливими, ніж практика, стали заняття із розвитку м’яких навичок на тему «Стратегії взаємодії: розкриття мотивації для комунікації з бізнесом». 

Інтеграція досвіду бізнесу в професійну освіту не тільки поліпшує якість навчання, але й забезпечує здобувачам краще розуміння практичного застосування їхніх знань, що підвищує їхні шанси на успішне працевлаштування після закінчення навчання. 

«Проведення науково-практичних конференцій для майстрів профтеху за участю бізнесу є важливим для розвитку П(ПТ)О та підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання. Такі заходи забезпечують безпосередній зв'язок між освітою та бізнесом. Вони дозволяють майстрам ознайомитися з актуальними вимогами та очікуваннями роботодавців», — зауважив Сергій Коваленко, державний експерт директорату професійної освіти МОН. 

Це вже шоста конференція у галузі сантехнічних інновацій проєкту EdUP, під час якої майстри виробничого навчання із ЗП(ПТ)О переймають досвід і знання від приватних партнерів. Згодом свої знання вони передаватимуть учням, щоб ті виходили на ринок праці висококваліфікованими фахівцями. 

Довідково 

Проєкт «Публічно-приватне партнерство для поліпшення професійної освіти в Україні» впроваджується за фінансової підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва, ТОВ «Геберіт Трейдінг», ТОВ «Сіка Україна» та виконується «Свіссконтакт» за підтримки Міністерства освіти і науки України.