A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Україна вперше взяла участь у змаганнях міжнародного рівня «World Skills»

Опубліковано 16 листопада 2022 року о 19:10


Троє учнів львівського Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівництва Андрій Пікловський, Андрій Ярошевський та Юрій Рибак представили Україну на World Skills-2022 – Special Edition за компетенцією «Сантехніка та опалення». Студенти третього курсу навчаються за спеціальністю «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування. Газозварник».

Україну запросили як спеціального гостя, основною метою участі команди у World Skills 2022 – Special Edition було навчання.

Учасники брали участь у навчальних заходах та тренувальних воркшопах. Перші два дні усім командам показували інструменти та знайомили з робочими місцями. Захід відбувався у тренінговому центрі компанії «GROHE», яка є провідним світовим виробником сантехніки, відомим тим, що виводить на ринок лише інноваційні продукти.

«Насамперед World Skills – це про престижність професії, участь в таких заходах дозволяє підвищити компетентність. До того ж програма конкурсу передбачає культурологічний обмін, дозволяє знайти нових друзів. Дуже багато уваги поза конкурсом надавали спілкуванню учасників, для них організовували різні вечірки та екскурсії містами Лар та Фрайбург», – розказує супровідниця групи Мацейко Ольга Володимирівна, методист училища та кандидат педагогічних наук.

Учасниками були ще 20 команд із різних країн світу. Три дні під керівництвом найкращих фахівців у сфері сантехніки та опалення студенти виконували ті ж завдання, що й конкурсанти, але їхня робота не брала участі в оцінюванні.

Усі троє студентів, які представляли Україну, обрали навчання на цій спеціальності не просто так. Хлопці розповіли, що кожен з них бачив у цьому покликання – ця справа їх цікавила з дитинства та стала ще ближчою, коли вони змогли на практиці використовувати свої вміння.

Навики, які хлопці набули на заняттях, природний розум та золоті руки допомогли їм виступити на рівні з найкращими командами світу. І хоча цьогоріч українську команду не оцінювало журі через брак часу на підготовку, віримо, що найближчим часом наші учасники займатимуть гідні місця на п’єдесталі пошани!

Нагадаємо, 28 найбільш обдарованим українським студентам призначено академічні стипендії КМУ.