A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У рівненській ОТГ створили новітній інклюзивно-ресурсний центр

Опубліковано 21 серпня 2019 року о 16:33

У Клесівській об’єднаній територіальній громаді, що на Рівненщині, відкрили сучасний інклюзивно-ресурсний центр. Загалом в регіоні вже працює понад двадцять центрів, де діти з особливими освітніми потребами можуть отримати безкоштовну консультацію фахівців та пройти корекційні заняття.

У центрі облаштували кабінет логопеда, практичного психолога, дефектолога, а також зону для занять лікувальною фізкультурою. Серед обладнання, яке можна використовувати під час занять, - м'ячі, гімнастичні кільця, шведські стінки та тренажери для дітей, які мають порушення опорно-рухового апарату.

У закладі також надаватимуть консультації батькам та вчителям, які працюють в інклюзивних класах. Фахівці центру, зокрема, допомагатимуть у створенні індивідуального навчального плану дитини з особливими освітніми потребами. Відслідковуючи її розвиток, вони зможуть коригувати план та гнучко реагувати на навчальну успішність.

“На відкриття інклюзивно-ресурсного центру з державної субвенції було виділено 200 тис гривень, а з місцевого бюджету – 300 тисяч. Дякую усім, хто долучився до цієї важливої справи. Тепер батьки зможуть отримати професійні консультації, а їхні діти будуть вчитися і отримуватимуть потрібну допомогу на місці”, - зазначив голова Клесівської ОТГ Василь Гринник.

Нагадаємо, що раніше інклюзивно-ресурсний центр відкрили на Одещині.