A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У ОНПУ завершилася Літня школа ядерної енергетики, учасниками якої стали вчені та студенти 8 турецьких вишів

Опубліковано 26 липня 2018 року о 13:28

В Одеському національному політехнічному університеті завершилась українсько-турецька Літня школа з проблем ядерної енергетики. До участі у школі запросили 27 слухачів з різних вишів Туреччини - професорів, аспірантів та студентів.

Для них викладачі одеського вишу провели лекції про особливості підготовки фахівців з ядерної енергетики, зокрема, інженерів-атомників. Серед інших тем лекцій -  безпечне вироблення електроенергії, технології розбору та ремонту реакторів, контроль якості після ремонту обладнання на атомних електростанціях (АЕС), зварювання конструкцій тощо.

Далі учасникам влаштували екскурсії Запорізькою АЕС (м. Енергодар) та навчально-тренувальним центром, де проводять підготовку та перепідготовку профільних фахівців. Зокрема, досвідчені тренери станції запропонували іноземним студентам спробувати себе у ролі оператора управління енергоблоком. Також їм показали, як проходить робота у турбінному відділенні станції, як працює система охолодження обладнання та система управління та захисту реакторів.

Під час навчання у школі учасники також ознайомилися з українською культурою та традиціями: відвідали Одеський театр опери та балету, визначні пам'ятки міста та музеї.

Організаторами Літньої школи стали Одеський національний політехнічний університет ДП “Національна атомно-енергетична компанія «Енергоатом»” та Державний науково-технічний центр ядерної та радіаційної безпеки, Інститут ядерних досліджень університету Анкари.

Нагадаємо, що у ПНУ завершилась Прикарпатська мовна літня школа для студентів-іноземців