A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Представники МОН зустрілися з литовськими урядовцями

Опубліковано 26 квітня 2024 року о 14:10


Відбулася зустріч представників Міністерства освіти і науки України на чолі із заступником Міністра Андрієм Вітренком із в.о. Міністра освіти і спорту Литовської Республіки Монікою Навіцкєне, яка також обіймає посаду Міністра соціального захисту і праці.

Сторони обговорили реформи в системі освіти, необхідність забезпечення безперервності навчання в умовах війни, ініціативи в інклюзивній освіті, підтримку ментального здоров'я дітей, а також питання професійної освіти і подальшої співпраці.

Пані Навіцкєне представила виклики щодо навчання українських дітей та студентів у Литві, де наразі перебуває понад 20 000 учнів з України. Деякі з них паралельно здобувають українську освіту онлайн або у шести українських школах на території республіки. Також багато українських громадян отримують вищу освіту.

Під час дискусій про освітню підтримку для післявоєнної відбудови України пані Навіцкєне відзначила важливість визначення ключових спеціальностей для відновлення країни. Зокрема, вона запропонувала включити професійну реабілітацію ветеранів як важливий компонент подальших обговорень.

Сторони домовились про поглиблення діалогу та майбутню співпрацю в освітній сфері.