A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Вивчення української мови, культури та традицій: у ПНУ завершилась Прикарпатська мовна літня школа для студентів-іноземців

Опубліковано 23 липня 2018 року о 15:42

У Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника провели фінал мовної літньої школи, випускниками якої стали 10 студентів турецького вишу. В межах курсу вони інтенсивно вивчали українську мову та культуру, а у фіналі складали іспит на знання українського гімну та поезії. Загалом навчання у літній школі тривало близько двох тижнів.

Учасники знайомилися з українськими традиціями, побутом, мистецтвом, національними стравами, а також побували в українських Карпатах.

Викладачі університету провели для них інтегровані відкриті лекції та практичні заняття з вивчення мови. Після завершення курсу студенти з Туреччини досягли значних успіхів у спілкуванні українською, а також познайомилися з традиційними святковими обрядами Прикарпаття. Під час практичних занять вони, зокрема, вчились створювати витинанки  - традиційні ниткові обереги та вироби з кераміки.

Це вже друга літня школа такого формату, яку проводять у виші. Слухачами цьогорічної Прикарпатської мовної літньої школи стали студенти спеціальностей “Міжнародні відносини” та “Туризм” Університету м. Карабюк  (Турецька Республіка).

Нагадаємо, що у ЗНУ стартувала безкоштовна Літня медіа-школа