A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Учні харківського ліцею здобули “срібло” на Міжнародному турнірі юних фізиків

Опубліковано 26 липня 2018 року о 12:12

Команда учнів харківського ліцею №161 “Імпульс” здобула срібну медаль у півфіналі Міжнародного турніру юних фізиків, який проходить з 19 до 26 липня 2018 року у Пекіні (Китай). Попередньо учні перемогли у Національному етапі турніру, де змагалися 12 команд старшокласників з Дніпра, Києва, Одеси, Харкова та Херсона.

У півфіналі суперниками українців стали школярі зі Швейцарії та Польщі. За умовами турніру їм пропонували складні задачі з фізики. Вирішуючи завдання, вони вивчають тематичну літературу, проводять фізичні досліди, створюють розрахункові моделі та порівнюють отримані результати з експериментальними вимірами. Далі учасники по черзі виступають з результатами завдань як доповідачі, потім як опоненти та рецензенти робіт суперників.

За результатами півфіналу бали розподілили наступним чином: Україна - 39.9, Швейцарія - 39.3, Польща - 37.0.

У змаганнях брали участь 29 команд з різних країн світу. Українські школярі посіли 9 місце у загальній турнірній таблиці.

До складу харківської команди увійшли четверо учасників - Світлана Грінченко, Ілля Хорошко, Володимир Мащиць та Григорій Овчаренко. Їх підготовкою займався доцент фізичного факультету ХНУ ім. В. Каразіна Захар Майзеліс та студентка фізичного факультету вишу Ольга Зайцева.

Довідково. Міжнародний турнір юних фізиків (International Young Physicists' Tournament - IYPT) проходить з 1988 року у різних країнах світу щороку. До участі у змаганнях запрошуються школярі старших класів. Під час турніру вони демонструють вміння вирішувати складні дослідницькі проблеми і відстоювати рішення в наукових дискусіях.

Нагадаємо, що українські школярі здобули «срібло» та «бронзу» на Міжнародній олімпіаді з біології