A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Світло на шляху до перемоги: завершилась серія вебінарів, щоб нагадати про важливість власного психоемоційного стану

Опубліковано 21 квітня 2023 року о 16:55


У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою Олени Зеленської МОН спільно із ГО «Підтримай дитину» та проєктом «Подбай про себе», ГО «Асоціація дієвих психологів України» створили серію вебінарів для психоемоційної підтримки освітян.

20 квітня відбувся останній із запланованих вебінарів «Світло на шляху до перемоги» для психологічної підтримки дітей, чиї батьки перебувають на фронті, освітян, члени родин яких перебувають на фронті, а також для самопідтримки та відновлення ресурсу освітян в умовах війни.

Головна мета – нагадати про важливість власного психоемоційного стану, надати додаткову інформацію щодо психологічної підтримки освітян та їхніх родин, зокрема кризових та в умовах «очікування».

Доповідачі:

  • Катерина Довгопола, кандидатка психологічних наук, старша наукова співробітниця відділу освіти дітей з порушеннями зору ІСПП імені Миколи Ярмаченка НАПН України, дитяча психологиня, волонтерка ГО «Підтримай дитину»;
  • Ольга Набоченко, кандидатка педагогічних наук, державна експертка Міністерства освіти і науки України в 2018-2022, волонтерка ГО «Підтримай дитину» та телеграм-каналу «Подбай про себе»;
  • Наталія Бовтрук, кандидатка педагогічних наук, викладач “Психології лідерства” (2019-2021), комунікаційна експертка сфери освіти, науки та інновацій, волонтерка телеграм-каналу «Подбай про себе»;
  • Владислава Курінна, психологиня, казкотерапевт, волонтерка ГО "Підтримай Дитину", 

До доповідачів можна поставити запитання у коментарях телеграм-каналів «Підтримай дитину» та «Подбай про себе».

Також з метою науково обґрунтованого підходу у розробленні програм підтримки освітян, чиї рідні перебувають на фронті, команда проєкту «Підтримай дитину» просить долучитися до анонімного анкетування, яке допоможе забезпечити підготовку матеріалів з урахуванням потреб родин.

Попередні вебінари також доступні для перегляду:

  1. «Психологічна підтримка дітей, батьки яких перебувають на фронті».
  2. «Психоемоційна підтримка жінок України: техніки, вправи, поради та власний досвід» присвячений питанням самопідтримки та важливості опікування власним станом, збереження власного ментального стану, ресурсності та психоедукації жінок.
  3. «Психологія взаєморозуміння та самодопомоги в часи війни» психологи допоможуть розібратися знайти відповіді на питання як спілкуватися в умовах стресу та побудувати ефективне спілкування з партнерами/партнерками, що знаходяться в стані стресу та/або перебувають на фронті, що допомагає нам триматися в умовах воєнного стану в Україні та ефективними практиками самодіагностики та самодопомоги.

Нагадаємо, раніше психологи та педагоги нагадували про базові речі на кожен день, які дозволять підтримати психоемоційний стан.