A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Психоемоційна підтримка освітян: світло на шляху до Перемоги

Опубліковано 10 лютого 2023 року о 15:00


У межах «Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки» за ініціативою першої леді України Олени Зеленської МОН спільно із ГО «Підтримай дитину» та проєктом «Подбай про себе», ГО «Асоціація дієвих психологів» створили серію вебінарів для психоемоційної підтримки освітян. Загалом протягом лютого-березня 2023 року планують провести чотири вебінари для психологічної підтримки дітей, чиї батьки перебувають на фронті, освітян, члени родин яких перебувають на фронті, а також самопідтримки та відновлення ресурсу освітян в умовах війни.

Головна мета – нагадати про важливість власного психоемоційного стану, а також надати додаткову інформацію щодо психологічної підтримки освітян та їхніх родин у різних умовах, зокрема кризових та в умовах «очікування».

Тема першого вебінару: «Психологічна підтримка дітей, батьки яких перебувають на фронті».

Доповідачі:

  • Катерина Довгопола, кандидат психологічних наук, старший науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями зору ІСПП імені Миколи Ярмаченка НАПН України, дитячий психолог, волонтер ГО «Підтримай дитину»;
  • Ольга Набоченко, кандидат педагогічних наук, державний експерт Міністерства освіти і науки України в 2018-2022 роках, запрошений науковець Університету Індіани (США), волонтер ГО «Підтримай дитину» та телеграм-каналу «Подбай про себе»;
  • Тетяна Костенко, кандидат психологічних наук, старший дослідник, завідувач відділу освіти дітей з порушеннями зору ІСПП імені Миколи Ярмаченка НАПН України, голова ГО «Асоціація ДІЄвих психологів України», психолог, волонтер ГО «Підтримай дитину»;
  • Владислава Курінна, практичний психолог, казкотерапевт, член ГО «Асоціація дієвих психологів України», волонтер проєкту «Підтримай дитину».

До кожного доповідача можна поставити запитання у коментарях в телеграм-каналі «Підтримай дитину» та «Подбай про себе».

Команда «Підтримай дитину» отримує багато запитів щодо психологічної підтримки жінок, чиї чоловіки зараз на війні. Щоб удосконалити програми психічної підтримки, ми відкрили форму анонімної анкети.

Нагадаємо, МОН, ЮНІСЕФ і портал «Дія.Цифрова освіта» запустили освітній серіал «Бути поруч» про підтримку психічного здоров’я.