A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет зустрівся з Міністром освіти, молоді та спорту Чеської Республіки

Опубліковано 16 березня 2022 року о 18:23


Сьогодні, 16 березня 2022 року, Міністр освіти і науки України провів онлайн-зустріч з Міністром освіти, молоді та спорту Чеської Республіки паном Пе́тром Газдіком.

Сергій Шкарлет висловив вдячність Міністерству освіти, молоді та спорту Чеської Республіки за непохитну підтримку України.

"Для навчання студентів з України вже виділено кошти в розмірі 6 млн євро. Також для дітей, які здобувають загальну середню освіту створено окремі групи, які дозволяють швидко адаптуватися до нових умов навчання", - зазначив пан Газдік.

Водночас запущено веб-сайти з метою допомогти студентам та науковцям знайти інформацію про чеські університети та наукові установи, а також про можливі стипендії чи стажування.

Для учнів,  їхніх батьків, а також студентів створено спеціальний сайт. де можна знайти важливу інформацію, що стосується чеської системи освіти.

"Переконаний, що попереду нас очікує багато заходів для реалізації спільних ідей та ініціатив, а співробітництво між нашими країнами ще більш посилиться для поглиблення партнерських відносин, напрацювання нових перспектив та досягнення найкращих взаємовигідних результатів. Дякуємо Чеському народу за абсолютну підтримку України та всебічну допомогу", - підкреслив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, відбулося надзвичайне засідання Секторальної робочої групи «Освіта і наука» при МОН.