A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Українських спеціалістів-болгаристів запрошують на літні семінари в Болгарії

Опубліковано 18 квітня 2024 року о 13:15


Відповідно до Протоколу про співробітництво й обміни між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти і науки Республіки Болгарія на 2020/2021, 2021/2022, 2022/2023 та 2023/2024 навчальні роки уряд Республіки Болгарія надає громадянам України у 2024 році 5 місць для участі в семінарах з болгарської мови, літератури і культури, зокрема:

Болгарська сторона забезпечить учасників безкоштовними проживанням та харчуванням, освітньою та культурною програмами. Дорожні витрати, медичне страхування — за кошт учасників.

Детальна інформація щодо участі в семінарах міститься на сайтах університетів за покликаннями:

Заповненні аплікаційні форми потрібно подати до МОН в електронному й паперовому варіантах до 30 квітня 2024 року.

В електронному вигляді аплікаційні форми (формат PDF) треба надіслати на адресу: [email protected]. У темі листа зазначити «Семінари з болгарської мови, літератури і культури — 2024». 

Документи в паперовій формі приймають за адресою:

  • пр. Берестейський, 10, м. Київ, 01135, Міністерство освіти і науки України, директорат міжнародної співпраці з приміткою на конверті: «Семінари з болгарської мови, літератури і культури 2024». 

Їх можна подати двома способами:

  • надіслати поштою (дата визначається за штампом на конверті поштового відправлення);
  • передати під особистий підпис контактної особи із зазначенням дати та часу отримання.

Розглядатимуть тільки ті документи від аплікантів, що оформлені відповідно до визначених болгарською стороною вимог і були отримані Міністерством до 30 квітня включно. 

Звертаємо увагу:

У зв'язку з військовою агресією рф проти України Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 (зі змінами) в Україні введено правовий режим воєнного стану. З метою врегулювання питань перетинання громадянами України державного кордону в умовах дії на території України правового режиму воєнного стану Кабінетом Міністрів України внесені зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57. Згідно з пунктом 26 зазначених вище Правил виїзд з України здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів призовного віку, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти, під час дії воєнного стану тимчасово обмежено. На офіційному сайті Державної прикордонної служби України розміщено загальні питання та відповіді щодо виїзду за кордон у період дії воєнного стану. 

Контактна особа:

  • Міністерство освіти і науки України, директорат міжнародної співпраці, відділ академічних обмінів та взаємодії з іноземними студентами
  • Ольга Котова
  • Адреса: пр. Берестейський, 10, м. Київ, 01135
  • Тел. (044) 481-32-77.