A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міжнародна підтримка української освіти: Україна вперше взяла участь у Саміті ASU+GSV

Опубліковано 19 квітня 2024 року о 10:20



14 квітня у США розпочався Глобальний саміт освітніх інновацій ASU+GSV. Цей захід щорічно збирає глобальну спільноту в понад 7 тисяч представників топкомпаній, урядів, фундацій та лідерів думок у сфері освіти та технологій. Саміт є інвестиційною платформою, спрямованою на підвищення обсягу підтримки освіти та використання освітніх технологій.

Цього року програма Саміту вперше містить окрему сесію про освіту в Україні. Під час сесії перший заступник міністра освіти і науки Євген Кудрявець, президент Theirworld / GBC for Education Джастін ван Фліт та директор з питань міжнародної освіти в HP Inc. Чарлі Радмен розповіли про те, як технології допомагають забезпечити неперервність освітнього процесу в Україні на прикладі співпраці з Palantir, HP, Google, Microsoft та іншими лідерами big-tech. Особливу увагу надали роботі Коаліції девайсів та використанню гаджетів в навчанні. У березні організатори Саміту, GSV Ventures підтримали запуск фандрейзингової кампанії Коаліції для передавання 10 тисяч девайсів для дітей із прифронтових областей, що триватиме до кінця травня цього року.

Окрема тема сесії стосувалась соціально-емоційного навчання та психологічної підтримки дітей, вчителів та батьків під час війни в Україні. Акцент на необхідності одночасного надання швидких послуг для учасників освітнього процесу та забезпечення системних трансформацій для вдосконалення психологічної підтримки.

За результатами обговорень під час участі у Саміті команді вдалося досягти нових домовленостей у межах Коаліції девайсів, про які буде оголошено вже незабаром. 

Вдячні UNESCO за підтримку Коаліції девайсів та за підтримку участі делегації у саміті ASU+GSV.