A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет привітав студентів, які стали переможцями і призерами Європейських університетських ігор та Чемпіонату світу з футзалу

Опубліковано 10 серпня 2022 року о 21:10


9 серпня 2022 року в Національному університеті фізичного виховання і спорту України за участі Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета відбулася пресконференція з переможцями та призерами Європейських університетських ігор 2022 та Чемпіонату світу з футзалу.

Участь у заході взяли заступник голови ОПУ, президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров, президент Спортивної студентської спілки України, ректор НУФВСУ Євгеній Імас, депутат ВРУ, президент Всеукраїнської футбольної асоціації студентів Іван Крулько, перший заступник голови ФСТ «Динамо» України Віктор Корж та ректори ЗВО, студенти яких стали переможцями і призерами Європейських університетських ігор та Чемпіонату світу з футзалу.

«У цей непростий для України час, коли йде війна, наші студенти віддано готувались і виборювали перемогу на престижних світових та європейських спортивних аренах – у Європейських університетських іграх. За результатами європейських змагань наші студенти із 41 університету України вибороли 62 медалі: 19 золотих, 25 срібних та 18 бронзових», – зазначив Сергій Шкарлет.

За словами Міністра, надзвичайно високі результати учасників змагань показують, що студентський спорт в Україні розвивається, а українські студентські команди є лідерами у світі та Європі.

«Уся країна пишається вами – переможцями, призерами та учасниками Європейських університетських ігор та Чемпіонату світу з футзалу. Упевнений, що попереду нас чекає ще багато перемог! Ми гідно представлятимемо наші університети та Україну на чергових міжнародних студентських змаганнях», – наголосив Сергій Шкарлет.

Делегація студентської збірної команди України на Чемпіонаті світу з футзалу формувалася Спортивною студентською спілкою України спільно із Всеукраїнською футбольною асоціацією студентів та Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

До делегації увійшли чоловіча та жіноча команди, що складались з представників 10 університетів України (24 спортсмени).

Делегація студентської збірної команди України в Європейських університетських іграх формувалася у співпраці з університетами та національними федераціями. До неї увійшли представники 41 закладу вищої освіти України (230 спортсменів).

Нагадаємо, Parimatch Foundation продовжує допомагати зі спортивним інвентарем закладам освіти.