A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Parimatch Foundation продовжує допомагати зі спортивним інвентарем закладам освіти

Опубліковано 04 серпня 2022 року о 14:35


Міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation, місією якого є покращення здоров'я та добробуту суспільства через забезпечення рівних можливостей і доступу до занять спортом для дітей, продовжує надавати інвентар закладам освіти.

Наразі 30 закладів освіти України мають можливість отримати інвентар, яким зможуть користуватися на уроках фізичної культури.

Кожен набір адаптований для модульної системи НУШ, містить необхідне сучасне спорядження для уроків фізкультури, занять спортом і проведення активного дозвілля. Це футбольні, баскетбольні, волейбольні та футзальні м’ячі, конуси та маніжки для тренувань, набори для бадмінтону, шашок, шах і дартсу, координаційні сходи та фрізбі.

У межах програми «Нова фізична культура» 200 таких наборів уже розподілені серед регіонів України, понад 2000 дітей мають можливість підвищувати рівень активності. Більшість із наборів була передана в освітні заклади, що прийняли внутрішньо переміщених осіб зі значною кількістю дітей.

Ігри допомагають дітям і підліткам соціалізуватися, підтримують командний дух і розвивають навички взаємопідтримки. У воєнний час спорт сприяє психологічній реабілітації та відновленню дітей, дає відчуття спокою та можливість відволіктися від тривожної повсякденності.

Parimatch Foundation понад три роки підтримує заклади освіти України та вчителів фізичної культури, створюючи для дітей умови для занять спортом.

Для того, щоб отримати один із 30 спортивних наборів від Parimatch Foundation необхідно:

  • заповнити заявку;
  • аргументувати, чому саме ваш навчальний заклад має бути забезпечений новим спорядженням, як це покращить уроки фізичного виховання та спортивну активність учнів.

Участь можуть брати виключно ті школи, які попередньо мають усі умови до початку 2022/23 навчального року в очному форматі (відповідно до вимог МОН).

Заявку можна подати до 12 серпня (включно), після чого комісія визначить школи, які отримають набір. Про результати буде повідомлено до 18 серпня.

Пріоритет у розподілі надається освітнім закладам із гострою потребою у спортивному інвентарі.

Фонд також активно відновлює тренування для підопічних зі програми «Так, я можу!» та «Спортивний наставник.

Parimatch Foundation продовжує реалізацію комплексної програми «Нова фізична культура», що покликана допомогти вчителям, освітнім управлінцям, батькам і опікунам опанувати необхідний інструментарій. Зареєструватися на освітні модулі курсів за різними темами можна на освітній платформі Prometheus.

Нагадаємо, стартував проєкт «Дітям про Україну» для віртуальних подорожей країною.