A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Мультимедійна і комп’ютерна техніка, дидактичні матеріали та інтерактивне обладнання - на Рівненщині відкрили 11-й інклюзивно-ресурсний центр

Опубліковано 27 грудня 2018 року о 18:25

У місті Костополі відкрили інклюзивно-ресурсний центр, де проводитимуть корекційні заняття з дітьми з особливими освітніми потребами, а також надаватимуть консультації щодо їхнього розвитку. Це вже 11-й інклюзивно-ресурсний центр, який відкрили на Рівненщині цьогоріч.

Загалом у центрі працюватимуть 2 логопеди, 2 психологи, вчитель-реабілітолог, сурдопедагог, олігофренопедагог та тифлопедагог. Планується, що вони допомагатимуть складати індивідуальну програму розвитку для дітей, які навчаються в інклюзивних класах.

Для роботи спеціалістів у центрі облаштували 7 навчальних кабінетів з сучасними меблями та обладнанням. Серед них - дерев'яна пісочниця із сухим піском, шведська стінка, велотренажер, бігова доріжка, тренажер для ніг та рук тощо.

У центрі також створили комфортні умови для проведення тренінгів, семінарів-практикумів, консультацій з батьками тощо. .

Загалом на Костопільщині зареєстровано 800 дітей з особливими освітніми потребам віком від 2 до 18 років. Раніше для того, щоб отримати консультацію фахівця, вони мали їздити до обласного центру.

Нагадаємо, що у Чернігові відкрили перший інклюзивно-ресурсний центр, на облаштування якого витратили понад 2 млн гривень.