A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В ЛНУ відкрили лабораторію з робототехніки, де студенти вчитимуться керувати мобільними платформами та реалізовуватимуть стартапи

Опубліковано 29 грудня 2018 року о 13:47

На факультеті електроніки та комп’ютерних технологій Львівського національного університету ім. І. Франка  відкрили новітню  лабораторію з робототехніки.  У ній студенти практикуватимуться у розробці алгоритмів та керуватимуть реальними мобільними платформами.

Нову лабораторію наповнили сучасним обладнанням, серед якого - сучасні комп’ютери, інтерактивні роботи та матеріали для їхньої модернізації. Усе це дозволить винахідникам працювати над алгоритмами для роботів вищого рівня - комп'ютерним зором, аналізом мовлення тощо. Лабораторія також стане осередком, де вони зможуть працювати над власним стартапом.

Під час відкриття лабораторії команда студентів презентувала робота RoDog, який знає 6 голосових команд та орієнтується у просторі. Робота над проектом проходила на факультативних заняттях з робототехніки, які досвідчені ІТ-фахівці спільно з викладачем факультету розпочали  ще на початку навчального року.

Відкриття лабораторії в ЛНУ ім. І. Франка відбулось з ініціативи компанії SoftServe.

Нагадаємо, що на базі УІПА створили стартап-клуб Startup Club UEPA.