A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Делегація МОН на чолі з Сергієм Шкарлетом перебуває з робочим візитом у Республіці Узбекистан

Опубліковано 22 листопада 2021 року о 20:04


З 22 до 27 листопада делегація Міністерства освіти і науки України на чолі з Міністром Сергієм Шкарлетом перебуває з робочим візитом у Республіці Узбекистан. У візиті також беруть участь керівники закладів вищої освіти України.

У ході візиту передбачено участь у заходах Міжнародного тижня інноваційних ідей “InnoWeek.Uz-2021”, а також проведення зустрічей з міністрами та ректорами провідних закладів вищої освіти Республіки Узбекистан.

Метою робочої поїздки є розвиток українсько-узбекистанського освітнього, науково-технічного та інноваційного співробітництва. А також, визначення подальших заходів, спрямованих на розвиток та підвищення ефективності двосторонньої співпраці.

Сьогодні українська делегація зустрілася з Міністром вищої та середньої спеціальної освіти Республіки Узбекистан паном Тошкуловим Абдукодиром Хамідовичем, а також заступником Прем'єр-міністра Республіки Узбекистан – Міністром туризму та спорту, ректором Міжнародного університету туризму «Шовковий шлях», паном Абдухакімовим Азізом Абдукахаровичем.

«Республіка Узбекистан – стратегічний партнер щодо залучення студентів і популяризації закладів вищої освіти України. Країна зацікавлена у відкритті філіалів українських університетів, а також створенні спільних програм, які сприятимуть розвитку економіки обох країн», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Учасники також відвідали технопарку «INNO» у м. Ташкент. Це сучасний інноваційний центр, який облаштований передовими технологіями в галузі робототехніки, енергетики, електротехніки та біотехнологій.

Українська делегація мала змогу ознайомитися із лабораторіями зварювання, електроерозійної обробки, обробки дерева та пластмаси, приміщення для стартапів. Технопарк також  має навчальні класи та коворкінг-простір, кабінети робототехніки, стандартизації, спортивні зали, адміністрацію, бібліотеку, офіси.

На завершення першого дня робочого візиту представники з України взяли участь у 1-му Форумі ректорів українських та узбецьких університетів на базі Ташкентського державного транспортного університету.

“Проведення першого такого форуму є новим етапом у розвитку двосторонньої співпраці у сфері вищої освіти між Україною та Республікою Узбекистан, стане доброю традицією щодо створення нових форм співробітництва у пріоритетних для обох сторін напрямах та сприятиме розширенню міжуніверситетського співробітництва”, – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр передав слово ректорам українських закладів вищої освіти для презентації їхньої діяльності та основних здобутків.

На завершення він побажав учасникам Форуму плідної роботи, конструктивного діалогу, результативних обмінів думками, ідеями та ініціативами щодо розвитку двосторонньої співпраці.

Нагадаємо, розпочато проведення круглих столів містами України для обговорення ініціативи створення Президентського університету.