A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет перебуває з робочим візитом у Республіці Узбекистан

Опубліковано 22 листопада 2021 року о 12:00


22 листопада 2021 року Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет разом із ректорами закладів вищої освіти України перебуває з робочим візитом у Республіці Узбекистан.

Сьогодні Сергій Шкарлет уже зустрівся з Міністром вищої та середньої спеціальної освіти Республіки Узбекистан паном Тошкуловим Абдукодиром Хамідовичем, а також заступником Прем'єр-міністра Республіки Узбекистан – Міністром туризму та спорту, ректором Міжнародного університету туризму «Шовковий шлях», паном Абдухакімовим Азізом Абдукахаровичем.

Подальші можливості міжнародної співпраці у сфері освіти та науки Міністр обговорив із паном Абдукодиром Тошкуловим.

«Важливим для колег з Узбекистану виявився наш досвід щодо реформування професійної освіти. Приємно зазначити, що досягнення України прагнуть наслідувати та впроваджувати в інших країнах. Створення Президентського університету в Україні стало одним з важливих питань, розглянутих під час візиту, адже в Республіці Узбекистан реалізується схожий проєкт. Головна мета таких заходів – упровадження якісного навчання на новому рівні», – зазначив Сергій Шкарлет.

Учасники зустрічі розглянули питання інтеграції в освіту, обміну викладачами та здійснення наукових досліджень між Республікою Узбекистан і Україною.

У межах зустрічі було обговорено розвиток студентського туризму, який є важливим інструментом для становлення особистості та позитивно впливає на формування конкурентоспроможних фахівців.

«Республіка Узбекистан – стратегічний партнер щодо залучення студентів і популяризації закладів вищої освіти України. Країна зацікавлена у відкритті філіалів українських університетів, а також створенні спільних програм, які сприятимуть розвитку економіки обох країн», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, визначено переможців на здобуття державних іменних стипендій для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні.