A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Як виростити міні-ківі та перейняти французький досвід у виноробстві: на Одещині провели Дні освіти і науки Франції в Україні

Опубліковано 01 червня 2018 року о 15:12

На базі Одеського державного аграрного університету пройшли Дні освіти і науки Франції в Україні. Учасниками заходу стали понад 50 іноземних та українських делегатів. Під час триденних семінарів та лекцій вони ділилися практичним досвідом та методиками вирощування різних видів ягід. Захід завершився вчора, 31 травня 2018 року.

Кожен день фестивалю проходив на новій локації та був присвячений різним аграрним напрямам. Наприклад, першого дня учасники відвідали місцеву компанію, яка вирощує ягоди міні-ківі Nergi. За смаком він нагадує класичний ківі, але при цьому не має шкірочки. Учасникам пояснили, що Одещина має сприятливий клімат для цих ягід, а завдяки оригінальній технології догляду за деревами, плоди майже не відрізняються від французьких аналогів.

Наступного дня, на базі ННЦ “Інститут виноградарства і виноробства імені В.Є. Таїрова” учасники ознайомилися з роботою хіміко-аналітичної лабораторії відділу виноробства. Далі на семінарі з профільними фахівцями галузі учасники дізналися про особливості вирощування винограду у Франції та Україні, традиції виноробства та вимоги до якості продуктів.

На завершення у Одеській національній академії харчових технологій, делегати обговорили участь у проекті Erasmus+ “Ag-Lab” та можливості міжнародної співпраці.

Нагадаємо, що у СНАУ стартував проект щодо підготовки фахівців м'ясопереробної галузі