A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Нові навчальні плани, врахування міжнародного досвіду та практика на виробництві: у СНАУ стартував проект щодо підготовки фахівців м'ясопереробної галузі

Опубліковано 29 травня 2018 року о 16:22

У Сумському національному аграрному університеті стартував освітній проект, під час якого українські та закордонні експерти працюватимуть над удосконаленням підготовки українських фахівців м'ясопереробної галузі. Термін реалізації проекту - 2 роки.

У межах проекту для вишу розроблять нові навчальні плани, переглянуть актуальність дисциплін та розподіл годин, призначених на їх вивчення. Для цього представники університету разом з роботодавцями визначатимуть сучасні вимоги до підготовки фахівців. Також передбачається, що студенти більшу частину навчального часу набуватимуть практичних навичок на виробництві.

Передумовою для початку проекту стала співпраця СНАУ з профільними бізнес-компаніями та європейськими партнерами.

“Готуючись до старту проекту, українська делегація здійснили кілька візитів до інших країн, де ознайомилася з роботою місцевих переробних комбінатів. Далі ми розробили програми з підготовки молодих спеціалістів для компанії, яка займається виробництвом харчових продуктів в Україні. Для закріплення співпраці між європейськими партнерами та університетом у лютому цього року було укладено угоду про підготовку спеціалістів із залученням міжнародних експертів-переробників. Робочу групу від університету очолили провідні фахівці профільних факультетів”, - розповіла координатор проекту від СНАУ Юлія Назаренко.

Проект реалізовується Сумським національним аграрним університетом, Європейським банком реконструкції та розвитку та компаніями, які спеціалізуються на м'ясопереробці.

Нагадаємо, що студенти та вчені СумНАУ проводитимуть дослідження, які допоможуть у боротьбі з поширенням африканської чуми свиней