A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Власна астрономічна обсерваторія, сотні міжнародних угод і передові наукові дослідження — КНУ ім. Т.Шевченка святкує 186-ту річницю

Опубліковано 28 липня 2020 року о 15:17

Сьогодні, 28 липня 2020 року, святкує 186-річчя Київський національний університет ім. Т. Шевченка. Протягом вже другого століття виш не втрачає своєї престижності та професійності з підготовки здобувачів освіти всіх рівнів.

Так, в університеті навчаються 26 тис студентів і працюють майже 3 тис викладачів. Окрім цього, КНУ включений до освітніх міжнародних рейтингів.

Варто зазначити, що у виші активно займаються медичною освітою. З 2017 року там є вже власна університетська клініка для майбутніх медиків.

КНУ має також і астрономічну обсерваторію — вона є однією з провідних наукових установ України. Наразі там реалізуються  різноманітні проєкти — як за державні кошти, так і за підтримки міжнародних партнерів.

Важливо, що на базі обсерваторії діє Астрономічний музей, який налічує майже 20 тис різних наукових, природничих і краєзнавчих експонатів.

Київський університет підтримує міжнародні зв'язки з вишами зі всього світу. КНУ уклав майже 200 двосторонніх партнерських угод  із зарубіжними освітніми та науковими закладами. Щорічно за участю університету проводяться міжнародні наукові конференції, стажування та наукові дослідження.

Нагадаємо, що нещодавно у Київському національному університеті ім. Т. Шевченка презентували застосунок «KNU online».