A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Опубліковано результати опитування про вплив карантину на дослідження та комунікації молодих вчених

Опубліковано 28 липня 2020 року о 08:55

Як вплинув карантин на дослідження українських молодих вчених? Чого найбільше бракує в нових умовах роботи? Як змінився спосіб наукової комунікації і що стримує її розвиток? Про це йдеться в соціологічному опитуванні «Наукові комунікації молодих вчених під час карантину», що тривало з 6 квітня до 29 травня 2020 року.

Його організувала та провела Рада молодих учених України при МОН України за підтримки аналітичного центру «Українська експертна ліга». Сьогодні, 28 липня 2020 року, результати опитування були розміщені на сайті МОН.

У дослідженні використано онлайн-опитування зі стандартизованою анкетою. Польовий етап проходив з 24 квітня до 29 травня. Загалом було отримано 357 анкет, а до вибіркової сукупності за підсумками процедур контролю відібрано 306. У дослідженні взяли участь молоді науковці з усіх регіонів України (окрім АР Крим).

Нагадуємо, що восени цього року в Києві на площах Національного комплексу «Експоцентр України» (ВДНГ) буде відкрито перший інтерактивний простір «Музей науки».