A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Триває всеукраїнський онлайн-курс для тренерів з інклюзивної освіти

Опубліковано 25 березня 2021 року о 18:50


Сьогодні, 25 березня, відбулася чергова сесія першого всеукраїнського онлайн-курсу для тренерів з інклюзивної освіти. Заходи організовано Міністерством освіти і науки України спільно з Міжнародним благодійним фондом Lumos.

Представники 25 областей України вже пройшли 12 тренінгових сесій, під час яких учасники дізналися про новітні тенденції розвитку інклюзивної освіти та методи їх впровадження. Слухачі курсу – делеговані регіонами представники ресурсних центрів підтримки інклюзивної освіти.

Майбутні тренери під навчання виконують практичні домашні завдання, беруть участь в інтерактивних вправах та дебатах, пишуть свої відгуки на спеціально створеному для них сайті.

Також учасники заходу розглядали важливі теми розвитку інклюзивної освіти:

  • критичні питання для правильного розуміння комплексних процесів під час освітньої діяльності в інклюзивних класах та групах;
  • спірні моменти, які виникають у процесі розвитку та оцінювання осіб з особливими освітніми процесами;
  • зауваження і поради від колег та експертів для впровадження в освітній процес інклюзивного навчання тощо.

Попереду ще 4 модулі навчання, за результатами чого учасники складатимуть іспити. Це дозволить їм стати тренерами та проводити навчання для спеціалістів, дотичних до інклюзивної освіти.

Довідково. 

Фонд Lumos – міжнародна неурядова благодійна організація, заснована британською письменницею Джоан Роулінг – авторкою семи романів про пригоди Гаррі Поттера.

Нагадаємо, розроблено мобільний застосунок для допомоги батькам дітей з особливими освітніми потребами і фахівцям ІРЦ.