A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Україна гідно долає виклики COVID-19 завдяки вчителям, викладачам, учням та їхнім батькам, – Сергій Шкарлет під час онлайн-брифінгу про 100 днів роботи на посаді очільника МОН

Опубліковано 26 березня 2021 року о 15:05


Сьогодні, 26 березня, Сергій Шкарлет під час онлайн-брифінгу щодо 100 днів роботи на посаді Міністра освіти і науки України розповів про дистанційне навчання в умовах COVID-19, цифровізацію та подальше впровадження реформи «Нова українська школа», реформу шкільного харчування, трансформацію позашкільної освіти тощо.

Найперше, на чому зупинився Міністр у своєму вступному слові, – це карантинні умови навчання, спричинені пандемією коронавірусу.

«Україна гідно долає ці виклики завдяки нашим учителям, викладачам, керівникам закладів освіти, здобувачам освіти і, звичайно, їхнім батькам. Нам вдалося забезпечити якісний перехід на дистанційне та змішане навчання й адаптувати навчальні плани і програми з відтермінуванням проходження практик та зміщенням вивчення дисциплін/тем на післякарантинний період», – заявив Сергій Шкарлет.

Він відзначив роботу МОН з партнерами щодо інформаційного наповнення платформи «Всеукраїнська школа онлайн» та зауважив, що ВШО має майже 147 тисяч зареєстрованих користувачів зі 110 країн світу: вчителів, учнів і батьків. Кількість учасників платформи постійно зростає. До того ж розпочато процес інтеграції платформи «Всеукраїнська школа онлайн» із порталом цифрової освіти «Дія».

Особливу увагу Міністр приділив роботі закладів освіти в умовах СОVID-19. Він подякував Уряду та органам місцевого самоврядування, які доклали зусиль і допомогли закладам освіти розпочати навчальний 2020/2021 рік у безпечних умовах, виділивши кошти на закупівлю дезінфекційних засобів та засобів індивідуального захисту.

Говорячи про зусилля МОН для забезпечення гарантій на гідні умови праці освітян, Сергій Шкарлет нагадав, що з 1 січня 2021 року посадові оклади освітян збільшено на 20%. З 1 грудня поточного року заплановане чергове підвищення – ще майже на 9%.

Крім того, з 1 січня і на період до скасування карантину запроваджено доплати в розмірі 20% від посадового окладу для медичних працівників закладів освіти.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет висловив вдячність Президентові України Володимиру Зеленському за постійну та всебічну підтримку галузі освіти та науки, Уряду та Верховній Раді – за наданий вотум довіри, однодумцям і членам команди – за співпрацю.

Сергій Шкарлет уточнив, що саме за ініціативою Глави держави було презентовано стратегію розвитку освітньої галузі на 2021 рік, створено Консультативну раду з питань сприяння розвитку системи загальної середньої освіти та видано Указ Президента № 27 «Про стипендії, премії та гранти Президента України у сфері освіти».

«У МОН сьогодні дуже багато роботи! Є ще чимало питань, як стратегічних, так і оперативних, які щоденно опрацьовуються нашою командою. Вірю, що немає сьогодні проблеми, яку б ми не здатні були б розв’язати спільними зусиллями. І все тому, що маємо спільну мету – освічене українське суспільство», – підсумував Міністр.

Насамкінець він відповів на запитання представників засобів масової інформації.

Відеозапис онлайн-брифінгу «100 днів на посаді Міністра освіти і науки України» можна подивитися на Youtube-каналі  та Facebook-сторінці МОН.

Нагадаємо, 17 грудня 2020 року Сергія Шкарлета було призначено Міністром освіти і науки України.