A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Студенти КПІ спроєктують та випробують літак – виш підписав договір про співпрацю з авіаційною компанією

Опубліковано 25 березня 2020 року о 15:22

Студенти Київської політехніки працюватимуть над створенням літака: від проєктування до конструювання та обльоту техніки. Планується, що це буде легкомоторний одномісний літак, який пройде сертифікацію та надалі використовуватиметься для льотної практики студентів.

Усе це визначено договором про співпрацю, який уклали компанія “Аеропракт” і НТУУ “Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського”.

Наразі на створення літака та його запуск закладають півтора-два роки.

“Компанія надасть допомогу в технології, у виробництві, що буде проводитись на їхньому обладнанні та частково на їхній території. Також допомагатимемо в  матеріалах, у супроводі, в сертифікації, в експлуатації. Студенти будуть проєктувати, розробляти й на території КПІ”, – розповів директор Інституту аерокосмічних технологій КПІ Іван Коробко.

Завдяки цим ресурсам студенти зможуть на практиці зрозуміти особливості конструювання літаків, розробляти деталі, проводити льотні іспити. Крім того, у такий спосіб вони зможуть дослідити міцність матеріалів, аеродинаміку, технології та конструювання тощо.

Нагадаємо, що екологи УДПУ створили новий гідрологічний заказник.