A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Студенти-аграрники ТДАТУ проводять дослідження з вирощування овочів та ягід

Опубліковано 10 липня 2018 року о 12:37

Понад 2 тис саджанців винограду, а також овочеві та зелені культури. Усе це вирощують студенти кафедри плодоовочівництва, виноградарства та біохімії Таврійського державного агротехнологічного університету в теплицях вишу під час літньої практики. Такий досвід сприятиме підвищенню їх професійних навичок, адже студенти відслідковуватимуть розвиток різних видів рослин від етапу висадки саджанців до збору врожаю.

Догляд за культурами передбачає поєднання практичних та теоретичних знань, здобутих під час навчання. Серед досліджуваних культур - огірки, томати, капуста, артишок, базилік, салат тощо. Студенти займаються підв’язуванням рослин, обробляють їх засобами захисту та підживлюють добривами.

“У період вегетації пагони винограду потребують правильного догляду. Тому студенти спеціальності «Садівництво та виноградарство» в червні та на початку липня в межах практики вчилися проводити зелені операції над виноградом - пасинкувати, прищипувати і обрізати верхівки пагонів. На нашу думку, така діяльність дозволить підготувати кваліфікованих технологів з плодоовочівництва та виноградарства, які матимуть більше шансів на успішне працевлаштування за фахом. Крім того, студенти матимуть розуміння про догляд за кожною окремою культурою”, - розповів завідувач кафедри плодоовочівництва, виноградарства та біохімії Максим Колесніков.

Отриманий врожай розподілять між учасниками, які долучилися до обробки та догляду за рослинами.

Нагадаємо, що на базі ОДАУ провели Дні освіти і науки Франції в Україні.