A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Модернізуємо мережу ЗВО: реорганізація Донецького національного університету економіки та Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту

Опубліковано 23 квітня 2024 року о 19:30


Уряд ухвалив реорганізацію двох закладів вищої освіти для створення потужних регіональних університетських центрів. Йдеться про Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського та Придніпровську державну академію фізичної культури і спорту.

Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського приєднають до Криворізького національного університету. Через окупацію Донецький ДонНУЕТ був переміщений у 2014 році, він проводить освітню діяльність у Кривому Розі. Рішення уряду дасть змогу зберегти та максимально ефективно використати інфраструктуру, науковий і освітній потенціали Донецького університету у складі структурного підрозділу об'єднаного ЗВО.

Придніпровську державну академію фізичної культури і спорту приєднають до Українського державного університету науки і технологій у Дніпрі. Реорганізація ПДАФКіС — це один із кроків загальнонаціональної стратегії модернізації спортивної інфраструктури університетів, формування розгалуженої мережі потужних багатопрофільних університетських центрів.

Важливо: студенти, які вже розпочали навчання, продовжать його за обраними спеціальностями та освітніми програмами зі збереженням усіх попередніх умов (форми фінансування, вартості контракту / наявності бюджетного місця). Студенти в результаті реорганізації абсолютно захищені. Для них не змінюється нічого, крім назви ЗВО.

Також відповідно до трудового законодавства України, у результаті реорганізації гарантії прав та інтересів працівників будуть повністю забезпечені. Додаткове фінансування з державного чи місцевих бюджетів не знадобиться.

Реорганізація мережі закладів вищої освіти є стратегічним напрямом розвитку галузі на 2022–2032 роки. Створення потужних регіональних університетських центрів дозволить підвищити якість підготовки фахівців, задовольнити потреби ринку праці та економіки України у висококваліфікованих кадрах.

На початку квітня МОН оголосило паузу в процесі модернізації мережі на період вступної кампанії, крім випадків, коли реорганізацію було розпочато раніше.