A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Інтернет для домашніх тварин, мобільний додаток зі збору відходів та пристрій контролю клімату: випускники стартап-шкіл презентували 25 інноваційних проектів

Опубліковано 10 липня 2018 року о 10:34

Випускники 8 стартап-шкіл Sikorsky Challenge представили 25 інноваційних проектів у межах програми “Модель стартапів «Сікорські Челендж» об’єднує Донбас”. Презентація розробок та вручення сертифікатів випускникам відбулось на базі НТУ “Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського”, який є ініціатором створення мережі таких стартап-шкіл.

Дослідницькі проекти мали продемонструвати теоретичні та практичні навички учасників, здобуті під час навчання в школі. Серед представлених робіт - інтернет для домашніх тварин, чат-бот для швидкого бронювання столиків у кафе, підвищення захисних функцій бронежилету, контроль та моніторинг мікроклімату теплиць, мобільний сервіс зі збору скла, металу, паперу і пластику тощо.

“Ми зробили акцент на східних регіонах України. Тож серед учасників є чотири університети з Луганської та Донецької областей. За останній рік ми змогли підготувати у стартап-школах, що входять до нашої мережі, понад 280 дослідників і винахідників із цих регіонів. Також у школах навчаються інноватори з центральної та західної частин України – таких підготовлено більш як 320. Загалом число наших випускників – понад 600 осіб”, - розповів ректор КПІ ім. І. Сікорського Михайло Згуровський.

10 проектів, які презентували на заході, стали фіналістами конкурсу стартапів у межах фестивалю ”Sikorsky Challenge 2018”, який планують провести вже у жовтні.

Довідково. Участь у випускній презентації взяли студенти та молоді дослідники стартап-шкіл Sikorsky Challenge. Нині такі працюють у 8 вишах:

  1. Вінницькому національному технічному університеті (м. Вінниця);
  2. Приазовському державному технічному університеті (м. Маріуполь),
  3. Національному гірничому університеті (м. Дніпро),
  4. Донбаській державній машинобудівній академії (м. Краматорськ),
  5. ДВНЗ «Донецький національний технічний університет» (м.Покровськ),
  6. Східноукраїнському національному університеті імені В. Даля (м.Сєвєродонецьк)
  7. Національному університеті біоресурсів і природокористування України (м. Київ).
  8. НТУ “Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського” (м. Київ)

Також триває підготовка до відкриття шкіл ще в кількох українських вишах – Херсонському державному університеті, Сумському державному університеті, Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка та Харківському національному аграрному університеті імені В.В. Докучаєва.