A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет ознайомився з перебігом вступної кампанії в університетах Житомирщини

Опубліковано 29 липня 2021 року о 15:55


Сьогодні, 29 липня, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у межах робочої поїздки на Житомирщину відвідав державний університет «Житомирська політехніка» та Поліський національний університет.

В університетах Міністр поспілкувався з членами приймальних комісій та вступниками щодо перебігу вступної кампанії 2021 року. Також було обговорено питання впровадження дуальної форми навчання у закладах вищої освіти.

«Приємно бачити  вступників, які свідомо обирають університети, динаміку розвитку освітньої та наукової діяльності ЗВО, впровадження нових освітніх програм, що відповідають європейському рівню, а також застосування теорії у практиці як невід’ємної складової сучасного освітнього процесу», – підкреслив Міністр.

Окрім того, Сергій Шкарлет взяв участь у відкритті інтерактивного музею науки і технологій «Політехнік» на базі Житомирської політехніки.

«Наразі одним із пріоритетів є відкриття мережі регіональних інтерактивно-освітніх центрів науки (музеїв науки, науково-дослідних лабораторій), адже це майданчики для поширення наукових знань у сучасній і доступній формі. Створення умов та можливостей для самореалізації, розвитку здібностей і творчого потенціалу молоді та освітян є важливим кроком до впровадження інноваційних технологій в освітню практику», – зазначив Сергій Шкарлет.

Інтерактивний музей науки і технологій «Політехнік» – спільний проєкт державного університету «Житомирська політехніка» та Асоціації випускників Житомирської політехніки. У створенні музею безпосередньо брала участь студентська лабораторія мехатроніки «MechLab».  Експонати музею наочно демонструють принципи роботи законів природи та пояснюють виникнення природних явищ і механізми їхньої дії.

Тематичні напрями музею: механіка, логіка, оптика, акустика, електрика, магнетизм. В музеї також облаштовано дитячий простір для дітей військовослужбовців запасу, ветеранів війни, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих учасників бойових дій.

Довідково.

Житомирська політехніка – перший заклад вищої освіти Житомирщини, який підтвердив відповідність системи управління якістю міжнародним стандартам. Займає перші місця в регіоні за рейтингом прозорості університетів від лабораторії CYBERMETRICS, рейтингом SCOPUS, всеукраїнським рейтингом ТОП-200 Україна, Консолідованим рейтингом університетів України.

Поліський національний університет є єдиним в державі закладом вищої освіти, який займається впровадженням сучасних космічних та геоінформаційних технологій у практику державного управління, регіонального розвитку, вирішення проблем національної безпеки.

Нагадаємо, на Урядовому порталі оприлюднено гармонізований із Міжнародною стандартною класифікацією освіти перелік галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів фахової передвищої та вищої освіти в Україні.