A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН та УкрФА створять нові освітні стандарти для підготовки учнів електрометалургійної галузі

Опубліковано 29 липня 2021 року о 19:06


Нові навчальні програми та освітні стандарти, а також підготовка робітників металургійного профілю за інноваційними підходами. Ці напрями співпраці визначено меморандумом між Міністерством освіти і науки та Українською асоціацією виробників феросплавів та іншої електрометалургійної продукції “УкрФА”. Документ підписано сьогодні, 29 липня 2021 року.

Оновлення змісту професійної освіти планується здійснювати за 4-ма професіями: плавильник, машиніст крана, машиніст тепловоза, електромонтер.

Метою цього Меморандуму є вирішення проблеми нестачі кваліфікованих робітників у металургійній галузі.

Документ також передбачає розширення можливостей для організації стажування педагогів, проведення на підприємствах металургійної галузі наукових досліджень та впровадження їх результатів.

Крім того, меморандум сприятиме проведенню спільних заходів щодо популяризації робітничих професій, а саме конкурсів, семінарів, конференцій, тренінгів.

Нагадаємо, що конкурсна комісія МОН відібрала 62 заклади професійної освіти, які цьогоріч отримають кошти на облаштування нових або дооснащення раніше створених навчально-практичних центрів.