A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Про готовність дитини до школи говорили на першому семінарі всеукраїнської конференції

Опубліковано 11 квітня 2023 року о 12:25


Розпочала роботу Всеукраїнська науково-практична онлайн-конференція «Готовність дитини старшого дошкільного віку до систематичного навчання в школі», організована Міністерством освіти і науки України спільно з лабораторією психології дошкільника Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України та Українським інститутом розвитку освіти у партнерстві з видавництвом «Ранок». 

6 квітня 2023 року відбувся перший із трьох науково-практичних семінарів «Завтра в школу: навігатор для дорослих». Посилання на ютуб-трансляцію (1-ий семінар).

Для участі у конференції зареєструвалося понад 9 тис. учасників із усіх регіонів України. Зокрема, понад 74 % педагогічних працівників закладів дошкільної освіти, 13 % – вчителі початкових класів закладів загальної середньої освіти, понад 7 % – батьки вихованців закладів дошкільної освіти та школярів початкових класів, 1 % – науковці, викладачі та студенти педагогічних закладів вищої освіти. 

Під час першої зустрічі розглядалися питання щодо визначення готовності дитини до шкільного навчання, правової бази про вступ дитини до школи, наукового обґрунтування готовності дитини до шкільного навчання.

Після завершення першого науково-практичного семінару проведено опитування, за результатами якого всі учасники отримають безкоштовні сертифікати.

Другий науково-практичний семінар «Завтра в школу: навігатор для дорослих», відбудеться 13 квітня о 13:00. Тут посиланняна ютуб-трансляцію (2-ий семінар).