A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Понад 15 ПТНЗ Закарпаття презентували вироби та провели майстер-класи на вернісажі робітничих професій

Опубліковано 23 травня 2018 року о 16:46

Школярі, управлінці та освітяни Закарпаття взяли участь у вернісажі “Робітнича професія - крок до успіху”, який організували учні та викладачі 16 закладів професійної (професійно-технічної) освіти регіону.

Під час заходу учні представили створені власноруч доробки: сучасний та етнічний український одяг, вироби з дерева та металу (лавки, містки, парти), предмети побуту та буклети. Крім того, учасники провели майстер-класи з приготування страв, зварювання металів, виготовлення дерев'яних виробів, декоративного розпису хною на тілі, манікюру, перукарського мистецтва тощо.

“Захід ми провели для того, щоб присутні тут учні 9-10 класів ужгородських шкіл могли зорієнтуватися і обрати майбутню професію. Для них такі вернісажі мають найбільшу користь”, - зазначила директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова.

Усі охочі могли дізнатися, яким професіям навчають у конкретних закладах, поспілкуватися з учнями ПТНЗ та дізнатися, які перспективи для професійної реалізації мають випускники училищ.

“Сьогодні ми маємо 1 290 вакансій, з яких 1050 -  фахівців робітничих професій. На рівні області нам не вистачає в'язальників системних джгутів, швачок, будівельників, електрогазозварників. Для них пропонується гідна заробітна плата та умови роботи, тож питання є тільки у кількості кадрів”, - розповів директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич.

Нагадаємо, що у Херсоні відкрили одразу два НПЦ для підготовки малярів та столярів