A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Херсоні відкрили одразу два НПЦ для підготовки малярів та столярів

Опубліковано 11 травня 2018 року о 16:59

На базі Вищого професійного училища №2 міста Херсона відкрили одразу два навчально-практичних центри для підготовки учнів будівельних професій. На обладнання обох НПЦ витратили близько 150 тис гривень. Презентація відбулось сьогодні, 11 травня 2018 року.

У новостворених центрах обладнали класи для теоретичної підготовки та виробничі майстерні. В них встановлено сучасне професійне обладнання та спеціальні стенди.

Для малярів працюватиме НПЦ “Śnieżka”, який вже забезпечили фарбами, емалями, розчинниками, грунтовками тощо. Використовуючи можливості центру, учні зможуть на практиці опанувати правильну техніку роботи із сучасними матеріалами, а також спробувати себе у декоруванні або оздобленні меблів.

Інший центр -“VIDARON” - орієнтований на навчання столярів. У ньому учні практикуватимуть різні методики обробки дерева, а також виготовлятимуть деякі види меблів - табурети, столи, лавки, двері, декоративні панелі тощо.

“Відкриття таких центрів надзвичайно важливе для нас, адже це приклад взаємовигідного та продуктивного партнерства держави та бізнесу. Досвід засвідчує, що діти, які навчалися у таких НПЦ, більш затребувані на ринку праці, а також можуть претендувати на високу зарплату одразу після завершення навчання. Тож зараз ми працюємо над тим, щоб розширювати мережу таких центрів за більшістю робітничих професій”, - зазначила генеральний директор директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

Навчальним планом передбачено, що фахівці компанії “Снєжка-Україна” проводитимуть семінари та майстер-класи для викладачів виробничого навчання й учнів.

Відкриття центрів проходить в межах партнерства Міністерства освіти і науки України з ТОВ “Снєжка-Україна”.

Нагадаємо, що українець вперше здобув перемогу на Міжнародному конкурсі серед молодих зварників