A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Підприємницький університет»: у весняному семестрі 1600 студентів вчилися робити стартапи

Опубліковано 15 червня 2022 року о 15:05


У межах ініціативи «Підприємницький університет» основи підприємництва освоїли 8 тисяч студентів і понад 200 викладачів ЗВО, а впродовж весняного семестру 1600 студентів на базі 35 університетів України вчилися робити стартапи. Здобувачі згенерували близько 300 ідей, найкращі з яких зустрінуться у стартап-батлі наприкінці червня.

«Навіть в умовах війни молодь продовжує активно навчатися та формувати майбутнє України, студенти та викладачі стали на захист освітнього фронту. Завдяки їхнім інноваційним здібностям після перемоги ми зможемо відбудовувати не лише систему вищої освіти, а й економіку України», – зазначив перший заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко.

Протягом лютого-червня викладачі ініціативи брали участь у спільній програмі YEP і Університету StarterAcademia. 7 найкращих команд представили проєкти 8 червня 2022 року, переможцем стала команда Balcony Life – викладачі з Дніпра, Хмельницького, Луцька та Львова. Незабаром освітяни вирушать на інноваційну конференцію Startup Day в Тарту (Естонія).

Крім того, фіналісти зимового конкурсу студентських стартапів (Atheneum, Mercury Manager, Advertisement Bot) продовжують розвивати ідеї в інкубаторі YEP!Starter. Вони пройшли 4 буткемпи, взяли участь у Garage48’s Empowering Youth Hackathon і презентували прогрес проєктів на YEP!Starter Demo Day. Перемогла команда з Одеської Політехніки Atheneum. Студенти отримали запрошення до участі в літній школі для молодих підприємців від естонського акселератора Startup Wise Guys.

Довідково

«Підприємницький університет» – ініціатива, що має на меті створення університетів із потужною культурою підприємництва та стартап-інфраструктурою. Проєкт реалізується мережею стартап-інкубаторів YEP спільно з Українським фондом стартапів, Міністерством освіти і науки України, Міністерством цифрової трансформації, Дія.Бізнес, Міністерством молоді та спорту, Genesis за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Нагадаємо, на платформі «Наука та бізнес» зареєстровано близько 600 активних науковців і 30 представників бізнесу.