A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

НАУ співпрацюватиме із закладами вищої освіти Республіки Таджикистан у сфері цивільної авіації

Опубліковано 06 квітня 2021 року о 11:56


Минулого тижня делегація освітян і науковців на чолі з Міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом відвідала Республіку Таджикистан з робочим візитом. До складу делегації входили представники понад 80 закладів вищої освіти України. З-поміж них і Національний авіаційний університет, який представляли ректор Максим Луцький, проректори з міжнародного співробітництва і освіти Ірина Зарубінська та з організаційно-правової та безпекової діяльності Сергій Юлдашев. 

За час візиту було проведено робочі зустрічі між представниками НАУ та міністра освіти і науки Таджикистану Махмадюсуфом Сайдали Імамзодом, Міністром закордонних справ Республіки Таджикистан Сіроджиддіном Мухріддіном, Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Таджикистан Василем Серватюком.

Делегація НАУ презентувала досягнення та можливості університету на освітньому форумі «Навчайся в Україні», провела перемовини та окреслила перспективні напрями співпраці з низкою провідних університетів Таджикистану.

Також під час візиту були підписані угоди про співпрацю з Таджицьким технічним університетом імені академіка М. С. Осімі, Технологічним університетом Таджикистану, Дангарінським державним університетом. Досягнуто домовленості про підписання Угод про співпрацю з Таджицьким національним університетом, Таджицьким державним фінансово-економічним університетом, Інститутом туризму, підприємництва і сервісу.

Основними напрямами співробітництва Національного авіаційного університету з Республікою Таджикистан буде:

  • навчання громадян Таджикистану в НАУ, зокрема і за стипендіальними програмами Міністерства освіти і науки Таджикистану;
  • підготовка та реалізація міжнародних освітніх і наукових проєктів (партнерство);
  • проведення сертифікаційних курсів для фахівців цивільної авіації Таджикистану та його партнерських країн.

Нагадаємо, Міністр Сергій Шкарлет обговорив питання співпраці з заступником прем'єр-міністра Республіки Таджикистан Матлубахон Сатторовою.