A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Волині відкрили навчально-практичний центр для кухарів та кондитерів

Опубліковано 29 березня 2021 року о 14:33


У Камінь-Каширському вищому професійному училищі відкрили навчально-практичний центр сучасних харчових технологій. У центрі  готуватимуть кваліфікованих робітників за професіями "Кухар" та "Кондитер". Пройти навчання у центрі також зможуть учні з особливими освітніми потребами.

Навчальна лабораторія складається з  оздоблюваного цеху, мийного відділення, дегустаційної зали, 2 кухонь-лабораторій та роздягальні. Для якісної підготовки робітників для центру закупили пароконвекційні печі, пекарські шафи, тістоподільну машину, індукційні стаціонарні плити тощо.

Загалом, на створення осередку витратили більш як 3,9 млн грн. З них 2,35 млн – кошти державного бюджету, 1 млн – обласного бюджету, 390 тис. грн – спеціального фонду училища та 160 тис. грн – благодійних організацій та районної ради.

Це вже другий навчально-практичний центр, який відкривають у закладі. У 2018 там створили лабораторію для підготовки робітників за професією “Електрогазозварник”. Її наповнили інноваційним зварювальним обладнанням: плазморізами, напівавтоматами, апаратами для зварювання кольорових металів тощо.

Нагадаємо, що в Україні з’явиться нова інформаційна система управління освітою.