A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Дніпропетровщині стартувало навчання з мехатроніки – учасниками стали учні шкіл та профтехів

Опубліковано 09 березня 2021 року о 14:19


Близько 120 учнів закладів професійно-технічної освіти та 180 школярів Дніпропетровщини пройдуть безкоштовне навчання й презентують власні проєкти з мехатроніки в межах конкурсу Interpipe Mechatronic Lab. Його організували на базі Національного технічного університету «Дніпровська політехніка». Цьогоріч таке навчання вперше пройдуть і викладачі профтехів.

Напередодні досвідчені тренери підготували для конкурсу спеціальні програми. Змагання відбуваються вже 4 роки поспіль, однак через карантинні обмеження нині теоретичний матеріал учасники опановують на онлайн-лекціях. Під час практик вони розроблятимуть програми самостійно у своїх закладах, а викладачі перевірятимуть правильність їх написання, завантажуючи до контролера. Тестування програм відбуватиметься за допомогою німецької техніки FESTO. Особливістю обладнання є його здатність імітувати реальні виробничі процеси.

Вже в травні відбудуться фінальні змагання конкурсу, де будуть обрані найсильніші команди.

Конкурс проходить за ініціативи ПАТ «Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод». У такий спосіб компанія популяризує інженерні професії серед молоді та оновлює підхід до підготовки кваліфікованих робітників.

Нагадаємо, що в Нововолинському центрі професійно-технічної освіти відкрили навчально-практичний центр для автослюсарів та електрогазозварників.