A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Нововолинському центрі професійно-технічної освіти навчатимуть автослюсарів та електрогазозварників

Опубліковано 01 березня 2021 року о 11:08


У державному навчальному закладі «Нововолинський центр професійно-технічної освіти»  відбулась презентація навчально-практичного центру з автомобільного транспорту та електротехнічного виробництва. НПЦ оснащений сучасним обладнанням, що дасть змогу забезпечити підготовку робітничих кадрів з професій «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» та «Електрогазозварник» високої кваліфікації.

Майстерня зварювальних робіт налічує понад 20 одиниць зварювального обладнання, є 8 повністю укомплектованих робочих місць для учнів. Встановлений апарат плазмової різки. У майстерні  з ремонту колісних транспортних засобів  учні здобуватимуть навички для виконання різних видів операцій з діагностування, ремонту та технічного обслуговування автомобілів. Зокрема, під час презентації учні продемонстрували процес шиномонтажу та балансування автомобільного колеса, виконали діагностування автомобіля за допомогою комп’ютерного сканера та зробили 3D-регулювання розвалу і сходження коліс.

На   створення  центру було виділено понад 3,3 млн грн: субвенція з державного бюджету становила 1,35 млн грн, кошти з обласного бюджету – 0,6 млн грн, інші джерела фінансування, в тому числі кошти спеціального фонду закладу освіти − 1,35 млн грн.

На сьогодні в закладах професійної освіти Волинської області функціонує 16 навчально-практичних центрів, оснащених інноваційним обладнанням. На часі – відкриття ще одного навчально-практичного центру за галузевим спрямуванням.

Нагадаємо, днями заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук відвідав навчально-практичний центр на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу.