A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування готуватимуть у Корсунь-Шевченківському профліцеї

Опубліковано 10 березня 2021 року о 17:02


Днями на базі ДНЗ «Корсунь-Шевченківський професійний ліцей» у Черкаській області відкрили навчально-практичний центр, де готуватимуть фахівців за професією «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування».

НПЦ здійснюватиме не лише первинну професійну підготовку, а й перепідготовку робітничих кадрів, підвищення кваліфікації, професійно-технічне навчання, стажування незайнятого населення.

Для ефективної роботи навчально-практичного центру було закуплено столи монтажні промислові в комплекті, розподільчі щити, компресор, витяжний пристрій, димопоглиначі з вугільним фільтром, переносні заземлення, заземлення

глибинні, амперметри, вольтметри, мультиметри, мегомметри, динамометр, конденсатори, лічильники активної енергії тощо.

«Сьогодні навчально-практичний центр забезпечений сучасними інтерактивними комплексами, зручними меблями, новітнім виробничим обладнанням. Це саме те обладнання, яке учні зможуть побачити, прийшовши на виробництво, а вже сьогодні бачать у закладі освіти», – зазначила директорка закладу Марина Лизогуб.

Загалом на створення НПЦ на базі ДНЗ «Корсунь-Шевченківський професійний ліцей» з державного бюджету було виділено цільову субвенцію в розмірі 1424,0 тис. грн, з обласного бюджету – 1098,2 тис. грн., зі спеціального фонду закладу освіти – 75,0 тис. грн.

В урочистях з нагоди відкриття навчально-практичного центру взяли участь заступник голови Черкаської обласної ради Сергій Лісовий, начальник управління освіти і науки ОДА Валерій Данилевський, директор Корсунь-Шевченківського РЕМ ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Соловей.

Нагадаємо, близько 120 учнів закладів професійно-технічної освіти та 180 школярів Дніпропетровщини пройдуть безкоштовне навчання й презентують власні проєкти з мехатроніки в межах конкурсу Interpipe Mechatronic Lab на базі Національного технічного університету «Дніпровська політехніка».