A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На базі СумДУ відкрили центр томографії, де студенти вивчатимуть сучасні методи діагностики

Опубліковано 08 лютого 2018 року о 10:59

В університетській клініці Сумського державного університету відкрили Навчально-науковий центр томографії. У ньому студенти та лікарі різних спеціальностей освоюватимуть роботу сучасних приладів рентгенологічної діагностики, а медичні працівники проходитимуть підвищення кваліфікації. Крім того, у центрі надаватимуть консультативно-діагностичні послуги.

Особливістю центру є використання сучасного томографічного апарату. На відміну від попередніх моделей, він пристосований для обстеження людей з вагою до 200 кг, виявляє мінімальні зміни внутрішніх органів та має знижене променеве навантаження. Апарат також скорочує час стандартної процедури сканування до 20 секунд.

Працівниками центру є досвідчені лікарі та викладачі Медичного інституту СумДУ. Разом зі студентами вишу вони проводитимуть наукову, дослідницьку та діагностичну роботи.

“Студентів як майбутніх професіоналів лікарської справи треба навчати на сучасному обладнанні. Адже окрім теорії, для них надзвичайно важливою є практика. Відкриття такого центру позначиться не тільки на підготовці фахівців університету, а й на якості надання медичних послуг сумчанам”, - зазначив ректор СумДУ Анатолій Васильєв.